Jos käytät BitLocker-salausta Windows-tietokoneellasi, on tärkeää varmistaa, että sinulla on varmuuskopio BitLocker-salauksen palautusavaimesta. Tämä auttaa sinua pääsemään tietoihisi, jos unohdat salasanan tai muutat tietokoneesi laitteistoa. Voit tallentaa palautusavaimen esimerkiksi Microsoft-tilillesi tai USB-muistitikulle. Varmista, että tiedät tarkalleen, missä palautusavaimen kopio sijaitsee ja että voit käyttää sitä tarvittaessa.

Tietokoneesi suojaaminen haittaohjelmilta ja muilta tietoturvariskeiltä on myös tärkeää. Asennamalla tietoturvaohjelmistoja, kuten virustorjuntaohjelmia ja palomuureja, voit suojata tietokonettasi erilaisilta uhilta, kuten viruksilta, haittaohjelmilta ja verkkohyökkäyksiltä. Muista päivittää tietoturvaohjelmistosi säännöllisesti, jotta se pysyy tehokkaana uusia uhkia vastaan.

Bitlocker-avainten palautus ja tietoturvaohjelmiston asennus

Tärkeää on myös asentaa ohjelmistoja vain luotettavista lähteistä ja välttää lataamasta tuntemattomia tai epäilyttäviä tiedostoja. Ole varovainen myös sähköpostiliitteiden ja linkkien kanssa, sillä ne voivat sisältää haitallista sisältöä. Älä koskaan avaa liitteitä tai klikkaa linkkejä, jotka ovat sinulle tuntemattomilta lähettäjiltä tai epäilyttäviltä verkkosivustoilta.